Vælg en side

hvilke-sociale-medier-er-mest-populaere-oeverste-billede

Der er ingen tvivl om, at de sociale medier fylder rigtig meget i danskernes hverdag – mere og mere. Det er kun 7 år siden den første iPhone udkom, og selvom Facebook var opfundet, før vi fik vores første iPhone i hånden, er der ingen tvivl om, at smartphones har haft en stor betydning for vores forbrug af sociale medier – og omvendt. Men hvem kan huske tiden før sociale medier og smartphones?

I dag virker det som noget af det mest naturlige for os – for en meget stor del af os – at vi har en smartphone og er til stede på de sociale medier. Hele teknikken, omkring hvordan man bruger alle de her moderne ting, har vi lært i løbet af ret kort tid. Vi ”swiper”, ”snapper” og meget mere, uden at tænke over, hvor anderledes det er, end sådan som verden så ud for 10 år siden.

Det er derfor interessant at se på statistikkerne for vores forbrug af sociale medier. Heldigvis udkommer disse statistikker nu årligt fra eksempelvis DRs analyse Medieudviklingen samt TNS Gallup og flere andre.

Så mange danskere brugere de forskellige medier

hvilke-sociale-medier-er-mest-populaere-statistik

Det mest interessante tal er selvfølgelig, hvor mange danskere, der bruger de forskellige sociale medier dagligt. Den statistik har vi fundet frem her. Bemærk at tallene er fra 2015. Kilde: DR Medieudviklingen 2015/ TNS Gallup Social Media Life:

Facebook: 62 %

Snapchat: 15 %

Instagram: 11 %

Twitter: 4 %

LinkedIn: 3 %

Pinterest: 2%

Reddit: 2 %

Tumblr: 1 %

Vine: 1 %

Det er tydeligt, at Facebook her overhaler de andre sociale medier indenom. Fuldstændig. Der er ingen tvivl om, at Facebook er hele landets mest populære sociale medie. Og det betyder ikke, at det er sådan i udlandet, hvor tallene ser lidt anderledes ud.

Dykker man desuden ned i tallene for Snapchat i forhold til målgrupper, er det hele 48 % af de 12-29-årige, der bruger Snapchat dagligt. Det er rigtig mange, hvis man som virksomhed sælger produkter til denne målgruppe. Hvis du gør det, kan du læse vores guide til at bruge Snapchat som virksomhed her.

Fremtiden for sociale medier i Danmark

hvilke-sociale-medier-er-mest-populaere-road

Udviklingen siden internettet kom til Verden er gået lynende hurtigt. Ting er kommet og gået. Derfor er det svært at sige, om sociale medier bliver ved med at fylde så meget, som de gør lige nu. Én ting er helt sikkert – på et tidspunkt topper kurven, og det er ikke svært at forestille sig, at kurven derfra bliver nedadgående i et stykke tid, indtil den finder et naturligt lejde.

Den umiddelbare udsigt fortæller os dog, at vi kommer til at se en fortsat stigning i brugen af sociale medier, ligesom flere vil komme på Facebook, indtil de fleste danskere bruger mediet. Om Snapchat bliver ved med at holde sin position på markedet er sværere at forudse. Snapchat er, ligesom dets koncept, et mere flygtigt medie. Man skal dog ikke undervurdere dets nuværende position, for det er et kraftfuldt socialt medie, som der bliver spundet meget guld på lige nu.

Derudover er der medier som Twitter og LinkedIn, der ikke rigtigt vækster i Danmark. Det er mere nichesites for nogle specifikke brancher. Til gengæld virker de godt hos deres nicher. Om de overlever 10 år endnu er uvist. Med Microsofts nylige opkøb af LinkedIn er der i hvert fald kommet en solid kapitalindsprøjtning samt ambitioner om at gøre LinkedIn til en del af Microsofts produktportefølje (dog uden at gøre mediet betalt).

Instagram, der også er forbeholdt en mindre gruppe mennesker endnu, kæmper også en brav kamp for at fastholde sin position på markedet. Instagram er på mange måder udfordret af Snapchat, og i senere tid har Instagram lavet nye features, der efterligner nogle af Snapchats kernefunktioner – såsom tidsbegrænsede historier og direkte ping mellem brugere.

Der er, med andre ord, ingen grund til at afskrive nogle af de eksisterende sociale medier, som virksomhed. I stedet bør man forberede sig på at være generelt mere omstillingsparat i sin måde at agere på. Man skal simpelthen være klar på at springe med på vognen fremfor at afskrive noget som et flygtigt fænomen. Det kan nemlig koste rigtig dyrt at være tilbageholdende. Man skal simpelthen drive sin forretning ud fra det gode råd: Vær til stede, hvor din målgruppe er.