Vælg en side

guide-saadan-vaelger-du-det-rigtige-sociale-medie-til-virksomhed-oeverste-billede

Én ting er at være til stede på de sociale medier – efter ens egen overbevisning. Men hvis man betragter sin virksomheds sociale profiler som et hurtigt redskab til at poste nyheder fra virksomheder og lignende, uengagerende indhold på, har man ikke forstået, hvad de sociale medier kan, når man gør det rigtigt (for så ville man jo gøre det rigtigt).

Et af de første skridt på vejen til at få mere ud af sine sociale medier er, at vælge de rigtige platforme til virksomhedens portefølje af sociale medier. Det har vi derfor lavet en lille guide til at finde ud af. Måske opdager du, at har overset en vigtig platform – eller at du spilder tid på den forkerte.

1: Brug statistik – hvor befinder din målgruppe sig?

guide-saadan-vaelger-du-det-rigtige-sociale-medie-til-virksomhed-statistik

Du ved forhåbentlig, hvem din virksomheds målgruppe er. Er det unge, familier eller ældre? Er det erhvervsaktive eller studerende? Er det pensionister? Interesserer jeres målgruppe sig for noget specifikt? Alle de oplysninger I har om jeres målgruppe, er med til at definere, hvilke sociale medier I skal begå jer på.

Til at finde ud af, hvor kvinder/mænd og bestemte aldersgrupper bruger deres tid, kan I bruge de statistikker, der efterhånden hvert år og løbende udkommer. Både DR og TNS Gallup laver undersøgelser om og statistikker over danskernes forbrug af sociale medier.

I vores artikel ”Hvilke sociale medier er mest populære?” kan du se en af statistikkerne over, hvor mange danskere, der dagligt bruger de forskellige sociale medier. De tal man ser, kan godt være lidt overraskende for nogle. Men kender man de forskellige sociale medier, vil man også vide, at andre medier end Facebook er mere specialiserede.

Et hurtigt overblik:

Facebook: Alle virksomheder bør have en profil på Facebook, især hvis der er tale om en B2C-virksomhed.

Instagram: Her begår Især de unge sig – samt modeller, kreative sjæle og indretningsarkitekter. Desuden også kendisser som sangere og realitystjerner.

Twitter: Bruges stort set kun af en lille niche omkring politikere og journalister.

LinkedIn: Bruger I høj grad af professionelle, der netværker meget, samt af jobsøgende fra forskellige brancher, mest i den private sektor.

Snapchat: Bruges især af unge mellem 12 og 29 år. Næsten halvdelen af denne gruppe bruger dagligt Snapchat.

Pinterest: Indretningsarkitekter, designere samt hobbyister, der er kreative. Kan være en idé til hobbyforretninger – mulighed for at ramme meget snævert publikum.

2: Brug de sociale medier rigtigt – tilpas indholdet til mediet

Når du har fundet ud af, om din virksomhed skal være til stede på Facebook, LinkedIn, Instagram, Snapchat eller andre, endnu mindre medier, er det vigtigt at bruge mediet rigtigt. Det er ikke godt nok at have en profil, hvorfra virksomheden så poster alverdens ligegyldige nyheder, der kun er relevante internt.

I stedet skal virksomheden tilpasse både sin kommunikationsstil og deres visuelle udtryk til det medie, som den agerer på. Det betyder, at der eksempelvis på Instagram er nogle klare forventninger om, at virksomhederne poster godt indhold, der er visuelt flot. Uden det vil virksomheden falde totalt ved siden af, og den vil ikke lykkes med at samle engagerede følgere.

Den største fejl, virksomheder gør på de sociale medier, er at poste det samme indhold hele vejen rundt. Det betyder, at vis en loyal kunde skulle finde på at følge virksomheden både på Facebook og Instagram, så får han postet det samme indhold på begge kanaler – og det bliver hurtigt trættende.

I skal give jeres nuværende og potentielle kunder forskellige fordele ved at følge jer flere forskellige steder. Det kan eksempelvis være videoer med tips og tricks på YouTube, lækre produktbilleder på Instagram og 24-timers rabatkoder på Snapchat. Hvorfor skulle jeres potentielle kunder ellers følge jer hele vejen rundt?

3: Kør splittests – find ud af hvad der virker

guide-saadan-vaelger-du-det-rigtige-sociale-medie-til-virksomhed-splittest

Når du er kommet godt i gang med at bruge sociale medier, så sørg for at teste af, hvad der virker. Hvilke opslag får I mest opmærksomhed på? Kan I gøre mere af det, der virker, uden at gentage jer selv?

Det er vigtigt at være opmærksom på, hvordan I bruger jeres sociale medier, for det er ikke tilfældigheder, der afgør, om et opslag får succes eller ej. I bør derfor afsætte en del tid til at teste og prøve jer frem med forskellige typer opslag, frekvenser mm.

Ved at give jeres sociale medier ekstra opmærksomhed kan I hurtigt komme til at opleve en støt stigning i kundetilgang, samt måske øget interesse fra fremtidige medarbejdere og flere I jeres faglige netværk. Så hvad venter I på?