Vælg en side

guide-saadan-faar-din-virksomhed-succes-paa-instagram-oeverste-billede

De fleste virksomheder er tilstede på det sociale medie Facebook, og mange opnår, med den rette strategi, stor succes. Det er dog ikke blot Facebook, som har et stort markedsføringspotentiale, når man snakker sociale medier. Instagram har med sine over 300 millioner aktive brugere efterhånden også et kæmpe potentiale, som skriger på at blive udnyttet. Som virksomhed skal man befinde sig på den platform, hvor målgruppen man henvender sig til også er tilstede. Førhen var det den yngre generation, der befandt sig på platformen, men et stigende antal af aktive brugere betyder også, at flere og flere fra andre generationer er begyndt at bruge Instagram i høj grad.

1. Godt indhold

En stor del af markedsføring for virksomheder består af content marketing, som helt grundlæggende kan defineres som godt indhold. Det gælder både på virksomhedens hjemmeside, blog samt Facebook og Instagram profil. Det er vigtigt, at det indhold man skaber på Instagram er tilpasset specifikt mod platformen og den målgruppe, der er tilstede. Indholdet skal være værdifuld og inspirerende for de følgere, man har. Det får dem nemlig til at beholde lysten til at følge med. Instagram skal ikke bruges som decideret salgskanal, men derimod til at markedsføre sit brand, virksomhed og de produkter eller ydelser man sælger.

2. Hashtags

guide-saadan-faar-din-virksomhed-succes-paa-instagram-hashtagEn stor del af konceptet på Instagram består af hashtags. Ved hjælp af relevante og beskrivende hashtags kan man sprede sit budskab til den målgruppe, som man gerne vil henvende sig til.

Før man opretter en virksomhedsprofil på Instagram er det vigtigt at have skabt sig et overblik over hvilke hashtags, der kan være relevante i forhold til virksomheden.

Først og fremmest skal man altså definere de ord, der fortæller noget om virksomheden. Det kan være et produkt, en service eller den branche som virksomheden befinder sig i. Derudover kan det være en fordel at observere på konkurrenters Instagram profil. Hvis de har stor aktivitet og mange følgere, kan de måske inspirere til flere hashtags, som når ud til målgruppen.

Derudover er det også vigtigt først at udforske Instagram og lære platformen at kende. På den måde kan man nemlig også finde inspiration til andre relevante hashtags, som man måske ikke umiddelbart have overvejet.

3. Koncept

Det er afgørende, at der er sammenhæng mellem en virksomheds opslag på Instagram. Inden man går i gang skal man derfor skabe et klart koncept. Det skal være noget der kendetegner virksomheden, og er gennemgående i alle opslag. Det får nemlig følgerne til at huske. Konceptet skal både indgå i billedtype, billedredigering og indhold.

Konceptet skal være originalt, og skal skabe en fortælling, der giver brugere og følgere værdi. Gennem et skarpt koncept, gør man det nemmere for Instagrams brugere at gennemskue, hvad de får ud af at følge virksomheden.

4. Engagement

guide-saadan-faar-din-virksomhed-succes-paa-instagram-engagement

For at opnå aktivitet og trafik på virksomhedens profil, er det afgørende, at man er engageret. Det smitter nemlig af på følgerne, når virksomheden selv deltager gennem kommentarer og likes. Det er vigtigt at svare på de kommentarer der kommer. Både fordi det nemt kan være fra potentielle kunder, men også fordi det engagerer sidens følgere, hvis virksomheden er engageret.

5. Evaluering

guide-saadan-faar-din-virksomhed-succes-paa-instagram-tekstbillede-evaluering-maaling

Når man har strategien og konceptet på plads, og Instagram profilen er skudt i luften, er det vigtigt at foretage løbende evalueringer. Ved hjælp af analyser og tracking af udvikling kan man evaluere på hvad der fungerer, og hvilke parametre der eventuelt kan optimeres på. Det handler altså om at bruge sin viden om følgernes aktivitet strategisk og konstruktivt.