Vælg en side

Lokal sociale medier

En af de helt store udfordringer for alle virksomheder er, hvordan de får fat i nye kunder. Et problem som alle nystartede virksomheder står overfor er at finde ud af, hvordan de når ud til de mennesker, som de ønsker som kunder i deres forretning.

Der er flere forskellige måder at gribe denne udfordring an på. Langt de fleste virksomhedsejere vil have gjort sig umage i sit forarbejde og have lagt en pose penge til side til markedsføring. Men i en verden, hvor man kan fange sine kunder på et væld af forskellige måder, kan det være svært at gennemskue, hvor man bruger sine penge mest effektivt.

I første omgang handler det om at se på, hvilken type virksomheder man skal markedsføre. Der er nemlig stor forskel på, hvordan man får succes, og hvad man har af muligheder i forskellige brancher.

Gør dine naboer til kunder i din butik

Hvis du skal starte en fysisk forretning op, hvor du eksempelvis mad eller drikke, så kan det være en rigtig god ide at starte med at gøre dine naboer opmærksomme på, at du åbner en ny og fantastisk butik.

Det giver mening af flere årsager. Først og fremmest fordi, at det er helt naturligt at søge til de nærmeste steder efter mad, hvis man ved, at kvaliteten er ligeså god, som i den anden ende af byen. Måske er man endda tilbøjelig til at gå lidt ned på kvaliteten, hvis man derimod kan sparer lidt tid. Derudover er der en række praktiske forhold der gør, at det simpelthen er nemmere at starte lokalt, end at skulle skyde med spredehagl over et større område.

Hvis du nogensinde er flyttet ind i et helt nyt byggeri, har du sikkert opdaget, at postkassen var fyldt med brochurer fra pizzarier og andre spisesteder. De udnytter nemlig, at de nye beboere sandsynligvis ikke har det store kendskab til lokalområdet, og derfor let kan blive påvirket af en brochure.

Samme teknik kan du udnytte, selvom du er den nye i kvarteret. Det kan du blandt andet gøre ved hjælp af direct mail. Her kan du med fordel sende en brochure ud til de fem nærmeste gader for at gøre opmærksom på dig selv. Som salgstrick kan du også gøre brochuren til en rabatkupon, og eksempelvis give ti procent rabat ved første køb, for at lokke kunder i butikken.

Begræns dig online

Lokal markedsfoering

Et andet sted, hvor mange virksomheder vælger at kaste penge i markedsføring, er på de sociale medier. Og det er ikke tilfældigt. Det er en nem måde at nå ud til en frygtelig masse mennesker, uden at skulle gøre den helt store indsats. Også her en ide i at tænke lokalt.

Både Facebook, Instagram og Google giver dig nemlig muligheden for at målrette dine annoncer. Det kan blandt andet være rent geografisk, hvilket du skal udnytte til din fordel. Det siger sig selv, at du vil have større chance for at få kunder i din butik, hvis din annonce bliver vist for dine naboer, end hvis den vises for folk i den modsatte ende af landet.

Derudover vil du også have mulighed for at vælge ting som køn og alder på de mennesker, der skal se dine annoncer. Det kan være, at du henvender dig primært til det yngre segment, og derfor giver det mening at skære alle over 50 år fra. Det betyder naturligvis ikke, at de ikke er velkommen i din butik, men det sikrer dig, at du bruger dine markedsføringskroner optimalt i forhold til at ramme potentielle kunder.