Vælg en side

Snapchat opdatering

Snapchat har for nylig opdateret deres app, hvilket har givet skarp kritik fra brugerne. Netop brugerne er nemlig blevet mødt af et helt nyt design, der gør det sværere at se og følge med i blandt andet funktionens My Stories.

De fleste sociale medieplatforme er dog vant til denne form for kritik. Alt nyt kræver tilvænning, og Facebook fik også en del kritik af brugerne, da de indførte tidslinjen. Tidslinjen har vi lært at elske – og måske det også bliver tilfældet med den nye Snapchatopdatering?

Det er sjældent, at det blot er designet, der er nyt, når vi oplever, at vores yndlingsapp er blevet opdateret. Der er ofte en tanke bag, og den nye Snapchatopdatering er bestemte ingen undtagelse. De har nemlig grebet hypen om brugernes user experience (UX) og fokuseret på netop det i den nye opdatering.

UX er medietrenden, du ikke må overse

Hvis du arbejder med sociale medier, har du nok hørt om UX. Brugeroplevelse er afgørende i digitalt øjemed, og den kan derfor på ingen måde overses i din markedsføring online. Både i forbindelse med webdesign på hjemmesiden og sociale medier handler det om at fastholde brugerne, og det gør man mest effektivt ved at give dem den bedste oplevelse.

Det skal være nemt at navigere rundt, da tålmodigheden nærmest ikke er eksisterende. Brugerne bliver hurtigt irriterede, og så er de videre til din konkurrent. Brugeroplevelsen kan altså indtænkes i alle markedsføringsmæssige indsatser, og det er også særligt brugeroplevelsen, der har været gennemgående i Snapchats nye opdatering.

Formålet med opdateringen har nemlig været at adskille Snapchat-venner fra medier og på den måde gøre øge overskueligheden af platformen. Samtidig skal den nye opdatering skabe en mere positiv oplevelse ved at bruge Snapchat.

En reaktion på kritik

Opdatering på snapchat

Den kritik Snapchat har modtaget efter den nye opdatering, kan ikke måle sig med den kritik, der i første omgang fik dem til at opdatere appen. Brugerne mente nemlig, at Snapchat gjorde brugen af deres app uoverskuelig, fordi influencers og virksomheder ikke var adskilt fra venner.

Snapchat har altså med den nye opdatering reageret på netop den kritik, og lavet et stort redesign af appen. Virksomheder og andre influencers er nu adskilt fra vennerne med siden Discover – lidt ligesom vi kender det fra Instagram. I Discover-funktionen kan man altså øverst finde indhold fra de indholdsskabere, vi i forvejen følger.

Der vil dog også være mulighed for at nemt og hurtigt at finde andre influencers og kendisser, man vil følge længere ned i Discover-funktionen. Noget der ikke har været muligt før på Snapchat.

Opdateringer kræver tilvænning

Vi brugere har det bedst med de ting, vi kender. Selvom mange er imod den nye Snapchat-opdatering, og synes, at Snapchat har opnået præcis det modsatte, end hvad deres intention oprindeligt har været, så er det måske bare et spørgsmål om tilvænning.

Alle andre sociale medier som for eksempel Facebook og Instagram har også oplevet skarp kritik fra brugerne hver gang en ny opdatering er blevet lanceret.

Det er ikke til at vide om Snapchats opdatering på sigt kan sammenlignes med for eksempel Facebooks tidslinje, som vi har vænnet os til, men en ting er dog sikkert: forandringer kræver tilvænning fra brugerne.