Vælg en side

Markedsføring med snapchat

Snapchat er et socialt medie, der hurtigt er blevet meget populært blandt det unge segment. Hvis du ikke kender Snapchat, så er det en app, hvor du kan sende videoer og billeder, som modtageren kun kan se i op til 10 sekunder.

Hvis man ikke selv bruger Snapchat, kan det være svært at se potentialet for virksomheder i mediet, men det kan faktisk være et meget effektivt redskab til at engagere din målgruppe. Netop fordi dine videoer og billeder bliver slettet igen efter de er set, kræver det, at dine følgere reagerer med det samme.

Sådan kommer du i gang med Snapchat

Det er simpelt at oprette en profil på Snapchat. Udfordringen ligger i at få lagt en strategi for det sociale medie – altså hvordan skal din virksomhed bruge Snapchat, hvad skal I vise, og hvordan kan I engagere jeres følgere?

Det er meget forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvordan Snapchat kan bruges til at nå ud til sin målgruppe. Herunder får du idéer til, hvad du kan overveje i din Snapchat-strategi.

Vis virksomheden

Det lyder måske lidt kedeligt, men det behøver det slet ikke at være! Synes du selv, at I har nogle sjove indslag i jeres arbejdsdag, er der måske også andre, der vil finde det underholdende. Ved at gå behind the scenes, kan din virksomhed skabe et tættere forhold til jeres følgere, da de hurtigt vil føle, at de kender personerne bag virksomheden meget bedre.

Lad jeres følgere stille spørgsmål

Spørgsmål fra følgere

En anden måde at få jeres følgere til at knytte et endnu tættere bånd til jeres virksomhed er ved at opfordre dem til at stille spørgsmål, som I dernæst vil svare på. Der er flere måder at gøre dette på, men en oplagt mulighed er ved at optage videoer med korte svar til spørgsmålet. 10 sekunder virker måske ikke af meget, men prøv selv at teste, hvor meget du selv kan nå at sige på 10 sekunder.

Omvendt kan I også stille jeres følgere spørgsmål. Det kan give jer unik viden om, hvordan I kan forbedre jeres produkter eller services. Rigtig mange mennesker vil gerne dele ud af deres viden, så hvorfor ikke

Sneak peaks

Lad jeres følgere være de første, der ser jeres nye produkter. Giv dem et forspring – vis dem, hvad de kan forvente i en nær fremtid. Giv jeres følgere et unikt indblik i kommende nyheder.

Sneak peaks på Snapchat kan være med til at skabe større opmærksomhed om eksempelvis et nyt produkt allerede fra lanceringsdagen, netop ved at vise jeres følgere, hvad de kan forvente.

Dette kan I gøre ved kommende produkter, eller ved planlægningen til et event eller lignende. Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Tænk på dine Snapchat-følgere som V.I.P.’s.

Konkurrencer

Konkurrencer er blevet meget populære på de sociale medier, og Snapchat er ingen undtagelse. Der er mange muligheder for at opbygge en konkurrence – det kunne eksempelvis være ved at vise ledetråde hen over en dag eller et par dage.

Da Snapchat kun viser snaps og stories i begrænset tid, bør konkurrencer heller ikke strække sig over flere dage, uger eller sågar måneder, som det ses på andre medier.

Rabatkoder

Hvorfor ikke belønne jeres trofaste følgere? Giv dem rabatkoder, som de kan bruge, hvis I for eksempel driver en webshop. På den måde kan I jo også se, om I opnår den ønskede effekt – altså om jeres følgere reagerer på jeres snaps.

Snapchat giver engagerede følgere

Engagerede følgere

Snapchat viser som bekendt tidsbegrænsede billeder og videoer. Det sætter altså et krav til, at jeres følgere skal følge med, hvis de ikke vil gå glip af konkurrencer, rabatkoder eller insiderviden.

Særligt det helt unge segment – de 13-25-årige – er meget aktive på Snapchat. Hvis jeres målgruppe er dette unge segment, så er Snapchat det rigtige valg for din virksomhed.

Inden I giver jer i kast med Snapchat, så overvej hvad jeres strategi skal være – og overvej hvordan I vil få værdi ud af mediet. Der ligger et stort salgspotentiale, selvom det måske ikke lyder sådan. I dag handler markedsføring i høj grad om at skabe tovejskommunikation til jeres kunder og følgere – og det handler om at skabe relationer! Og det er her, at Snapchat kan give jer en særlig fordel.

Husk også at markedsføre jeres Snapchat

Nye Snapchatfølgere kommer ikke af sig selv. Det er derfor nødvendigt at markedsføre jeres Snapchatprofil. Dette kan I gøre på jeres hjemmeside eller på de andre sociale medier, som I bruger (Facebook, Instagram m.m.)

Gør opmærksom på jeres Snapchatprofil med jævne mellemrum – måske ved nye Facebook-følgere ikke, at I også har en Snapchat.