Vælg en side

Traditionelt eller nytænkende

De fleste af os ved, at sociale medier har et kæmpe markedsføringspotentiale. Vi ved dog også, at en succesfuld indsats på de sociale medier kræver, at virksomhederne formår at bruge mediet på den helt rigtige måde.

Der findes mange muligheder på Facebook, og en strategi for sociale medier bør faktisk være en del af alle virksomheders generelle forretningsstrategi. Der findes mange måder, hvorpå man kan øge effektiviteten på sociale medier – en af dem er ved at benytte direct mail eller direct marketing.

Traditionel post, direct mail og telemarketing

Direct marketing

Fordelen ved direct marketing er, at virksomheder har muligheden for at kommunikere direkte til sine kunder ved hjælp af SMS’er, annoncering online, kataloger eller direct mail. Den direkte markedsføring gør det muligt for virksomheder at målrette budskab, kommunikation og emne til den enkelte kunde – og det er netop det, der gør direct marketing så effektiv.

Direct marketing som vi kender det, dækker over forskellige indsatser. Det kan være traditionel post, som for eksempel flyers, breve og trykte kataloger. Altså printede medier som sendes ud til både nuværende og potentielle kunder helt uopfordret.

Derudover kender du måske til direct marketing inden for televerdenen. Telemarketing går ud på, at sælgere henvender sig direkte til potentielle eller eksisterende kunder gennem telefonen. Hvis sælgeren er dygtig, kan denne form for direct marketing være ekstremt effektiv. Man kan nemlig opnå et salg med det samme, og det adskiller sig altså på den måde fra den traditionelle post. Ulempen er dog, at gode sælgere kræver løn, og det kan aldrig siges helt med sikkerhed, at de tjener deres egen løn hjem.

Sidst men ikke mindst er direct mail også en del af direct marketing, som vi kender det. Direct mail er nok den mest udbredte form for direct marketing blandt virksomheder. Her benytter virksomhederne nemlig alt den data, som de har samlet sammen til at nå ud til netop deres målgruppe. Det er billigt og effektivt, hvis man formår at kommunikere til sin målgruppe – både visuelt og redaktionelt.

Derfor er direct marketing effektivt på sociale medier

Direct marketing sociale medier

En vores digitaliserede verden, hvor meget tid bliver brugt online, er det dog ikke længere helt nok for virksomheder at bruge de traditionelle former direct marketing. Sociale medier er en effektiv og attraktiv markedsføringskanal, der skriger efter at bliver benyttet til direct marketing også.

En kombination af direct mail og direct marketing som vi kender det, lægger nemlig grundlaget for en ret så effektiv indsats. Facebook indsamler data om brugerne konstant, så hvorfor ikke bruge disse data effektivt i sin markedsføring?

På Facebook kan man nemlig, på baggrund af dataindsamlingen, målrette sin annoncering til enkelte – og potentielle – kunder – præcis som vi kender det fra den traditionelle form for direct marketing.