Vælg en side

Instagram profil virksomhedInstagram er ikke længere forbeholdt den unge generation. Forældregenerationen tager i stigende grad også det sociale medie til sig, og det betyder et nye marked for en lang række virksomheder.

Dog er det ikke nødvendigvis værd at kaste sig over Instagram for din virksomhed. Det kommer blandt andet an på, hvad jeres produkt er og ikke mindst, hvad I vil have ud af jeres tilstedeværelse på Instagram.

Herunder følger tre essentielle overvejelser, I som virksomhed bør gøre jer, inden I tager Instagram i brug.

Er jeres kunder på Instagram?

Det kan virke som en meget grundlæggende overvejelse at gøre sig, men ikke desto mindre er det langt fra alle virksomheder, der har gjort sig den ulejlighed.

Nogle tror, at det er et ultimativt krav at være på Instagram, for det er jo der, alle de andre er. Men hvis der ikke er tænkt længere end det, så får din virksomhed med garanti ikke succes på Instagram. Derfor skal I først gøre jer klart, om jeres kunder er på Instagram, eller om I måske kan fiske nogle nye kunder herigennem.

Sælger I eksempelvis stokke, er det måske ikke det mest oplagte sted at fange nye kunder. I hvert fald skal man i så fald være kreativ og appellere til personer der er bekymrede for deres forældre eller bedsteforældre.

Har I ressourcerne?

Instagram profil som virksomhed

Kunder kommer meget sjældent af sig selv, og derfor giver det med sikkerhed heller ikke flere kunder i butikken, at I opretter en Instagramprofil og så ellers bare venter.

Særligt i starten kræver det en hel del arbejde at få en stor følgerskare, og dermed på sigt nogle flere kunder i butikken. Derfor skal I som virksomhed gøre jer klart, om I har ressourcerne til at administrere jeres profil. Hvis ikke, er der mulighed for at få hjælp til at håndtere de henvendelser I får via Instagram, eller andre sociale medier, ved at få en community manager.

Derudover er det altid en god ide at have lagt en langsigtet plan, inden I giver jer i kast med at oprette en Instagramprofil. For opretter i en profil, som efterfølgende ligger stille hen, vil jeres følgere glemme jer i løbet af ingen tid. Er du i tvivl om, hvordan du kommer ordentligt i gang, kan du flere steder få hjælp til at komme godt fra start med din social medie strategi.

Hvorfor vil I på Instagram?

Hvis svaret er For at sælge flere af vores produkter, så skal I stoppe op nu. Instagram er IKKE en direkte salgskanal, og det vil derfor være stærkt begrænset hvilket succes I vil opnå, hvis I blot har i tankerne at bombardere jeres følgere med produkter, som I vil have dem til at købe.

Naturligvis er det endelige mål at få kunder i butikker, der gerne skal have pengene op af lommen. Men Instagram skal i højere grad betragtes som et sted, hvor dine kunder får noget af dig. Det skal med andre ord give mening for dem at følge med i dine aktiviteter.

I skal derfor være kreative og arbejde rundt om jeres produkter. For igen at bruge stokkene som eksempel, kan man overveje at lægge guides til lette balanceøvelser op. På den måde viser du, at du vil dine brugere det bedste, og ikke kun er ude på at sælge dem dine vare.