Vælg en side

Sociale medier er blevet et vigtigt element i mange virksomheders markedsføring. Selvom det for mange virker simpelt og knap så tidskrævende at bruge sociale medier, så er det faktisk meget komplekst og enormt ressourcekrævende – i hvert fald hvis man vil opnå succes.

Succes på sociale medier kommer nemlig ikke af sig selv. Det kræver en lang og stabil indsats, hvor det visuelle og indholdet konstant tilpasses og optimeres, så det fanger målgruppen. Brugere på sociale medier er nemlig svære. De har ingen tålmodighed, og samtidig er man som virksomhed i direkte konkurrencer med alle andre virksomheder om kundernes tid og opmærksom.

Mange virksomheder allierer sig med for eksempel et online marketing bureau. På den måde er det professionelle, som er med til at udarbejde en konkret SoMe-kalender og en stærk social medie strategi. Der er dog også nogle, der helst vil selv, og hvis du er en af dem, der gerne vil prøve selv, skal du måske læse med her, så ved du i hvert fald, hvad du ikke skal gøre.

1.      Undgå at sælge

Den største fejl som mange virksomheder begår, når de er til stede på sociale medier, er at se platformen som en direkte salgskanal. Selvom det afsluttende mål er at sælge mere af den service eller de produkter, som virksomheden udbyder, så skal det altså ikke skinne igennem på de sociale medier.

Brugere på sociale medier er nemlig ikke interesseret i salgstrick og gavmilde konkurrencer – i hvert fald ikke på længere sigt. Hvis man ønsker loyale følgere, der kan blive til endnu mere loyale kunder, så skal der skabes værdi.

Gode tilbud kan de fleste forbrugere lide, så de skal naturligvis være at finde på sociale medier, men det handler om at finde en balance. Identificer din målgruppe og find ud af hvad der har værdi for dem. Sælger du køkkenudstyr, er det måske gode opskrifter, der får dine følgere til at blive ved med at følge med.

2.      Relevans

Lav relevant indhold

Dine følgere vi gerne informeres, men det er afgørende, at informationen er relevant for dem. Hvis ikke er de lynhurtigt videre til din konkurrent. Mange brugere på sociale medier finder det faktisk direkte irriterende at få viden, som ikke har relevans for dem.

Det er vigtigt, at der er en rød tråd i det indhold, man lægger op på de sociale medier. På den måde sikrer man sig også, at informationen forsat er relevant for brugerne.

Når en bruger har valgt at følge netop din virksomhed, er det fordi de forventer information, der har relevans til produkterne, servicen eller den branche der opereres i. Det er altså den interesse der hele tiden skal tilfredsstilles på nye måder.

3.      Ikke for meget og ikke for lidt

Den sidste ting du absolut ikke må gøre på dine sociale medier, er at bombardere dine følgere med opslag. Det er godt at have meget på hjerte, men omvendt er kunsten til at begrænse sig måske i virkeligheden endnu bedre.

I nogle perioder vil der være meget at dele, mens det i andre perioder er svært at finde relevant indhold. Gem derfor noget af alt det gode indhold, så det kan bruges, når du mangler inspiration. Det er vigtigt at kunne sprede informationen ud, så brugerne ikke ender med at blive irriterede over alt for jævnlige opdateringer.

Det er dog også på den anden side vigtigt, at man opretholder aktivitet. Hvis der ikke sker noget på de sociale medier, opnår brugerne ingen værdi i at følge din virksomhed, og det kan også få dem til at hoppe fra. Find balancen – den gyldne middelvej – og hav altid fokus på høj brugervenlighed.