Vælg en side

Facebook annoncer

Facebook er på kort tid blevet en af de mest effektive og attraktive markedsføringsplatforme. Der er flere grunde til, at Facebook er blevet så interessant for virksomheder. En del af det skyldes naturligvis, at Facebook har over 1,71 milliarder brugere hver måned. Det er dog ikke udelukkende det svimlende store antal af brugere, der er årsag til successen inden for annoncering på Facebook.

Facebook har nemlig formået at udarbejde de rette annonceringsværktøjer samt effektive muligheder for segmentering, der gør det muligt for virksomheder at ramme potentielle kunder med deres annoncering.

1.      Tilstedeværelse

Facebook brugere

De fleste der arbejder med markedsføring ved, at det er afgørende, at man er tilstede lige der, hvor både eksisterende og potentielle nye kunder også er. Med mere end halvanden milliard aktive brugere er der stor chance for, at en stor del af den målgruppe, man henvender sig mod, er til stede på Facebook.

Udover at være verdens største sociale medie har Facebook også en enormt bred målgruppe. Der er brugere af alle køn, i alle aldre, alle forskellige sociale lag og sidst men ikke mindst er de over hele verden.

Mange virksomheder bruger annoncering på Facebook til at komme ind på nye markeder, idet segmenteringsmulighederne og den geografiske spredning gør det muligt at finde frem til sin konkrete målgruppe – også selvom den er på den anden side af jorden.

2.      Dine muligheder for segmentering

Segmentering

En anden god grund til at annoncere på Facebook er de mange muligheder, man har for at nå ud til relevante Facebook-brugere. Altså de brugere der er relevante for den enkelte virksomhed – dem der er i målgruppen.

På Facebook kan man desuden med en pixel ramme alle de besøgende, man har haft på sin hjemmeside. Derudover kan man opsætte kopimålgrupper og på den måde ramme nogle, der minder om dem, der i forvejen har vist interesse for produktet eller virksomheden.

Der er altså en lang række forskellige muligheder for segmentering på Facebook. Foruden de mere detaljerede retargeting-kampagner og såkaldte Lookalike Audience kan man segmentere målgrupper på baggrund af interesser, civilstatus, geografiske placering, alder, køn og meget mere. På den måde er det altså muligt kun at nå ud til de brugere, som man anser som værende virksomhedens primære målgruppe.

3.      Lavt annoncebudget

Annonce budget

Den sidste fordel og meget gode grund til, at man som virksomhed skal benytte sig af annoncering på Facebook, omhandler økonomien. Mange virksomheder har prøvet at skyde tusindvis af kroner i bannere på hjemmesider eller i den lokale avis – og for mange fik det måske aldrig helt den samme værdi.

På Facebook er annoncekronerne begrænset. Det er billigt og effektivt. En annonce bliver eksponeret rigtig godt for få hundrede kroner. På Facebook er det ikke et stort annoncebudget, der skal til for at gøre annonceringen effektiv, men derimod den rette kommunikation, segmentering og ikke mindst det rette budskab.

Det giver også muligheden for at køre flere typer af annonceringer hele tiden og løbende overvåge og optimere, så man sikrer sig, at annoncen forsat er effektiv.